Icons made by Dave Gandy from www.flaticon.com

Obiady – jadłospis

Instrukcja korzystania z aplikacji do zamawiania posiłków

  1. Założenie konta na stronie internetowej: https://catering.mega-smak.pl
    Na tej stronie jest udostępniony przycisk „Katolicka Szkoła Podstawowa im. św. Jacka w Katowicach”.
    Ważne jest, aby założyć konto wyłącznie w punkcie, do którego uczęszcza dziecko.
    UWAGA! Przy zakładaniu konta należy wybrać, z jakiego menu chce się korzystać i jakie nietolerancje pokarmowe (alergie) ma dziecko.
  2. Ściągnięcie aplikacji do zamawiania posiłków na telefon:
    Sklep Play lub App Store: Pagaspot
    Danymi do logowania w aplikacji jest email i hasło, które zostało podane podczas zakładania konta.

Instrukcja obsługi aplikacji

Nr infolinii Pagaspot: +48 535 914 250
dostępnej od pn.-pt. w godz. 07:00-17:00

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Lekki kapuśniaczek ze słodkiej kapusty z ziemniaczkami (seler)
II DANIE: Kurczak w aksamitnym sosie serowo brokułowym (mleko) + biały ryż + lemoniada cytrynowa
PODWIECZOREK: Banan

WTOREK
ZUPA: Z ciecierzycy z ziemniakami i papryką (seler)
II DANIE: Naleśniki z owocami (gluten, jaja, mleko) + kompot
PODWIECZOREK: Serek homogenizowany owocowy (mleko)

ŚRODA
ZUPA: Krem z zielonego groszku, zabielany (seler, mleko) + grzanki (gluten)
II DANIE: Klasyczny gulasz wieprzowy + kasza jęczmienna perłowa (gluten) + surówka z tartych buraczków + kompot
PODWIECZOREK: Nektarynka

CZWARTEK
ZUPA: Koperkowa z ryżem, zabielana (seler, mleko)
II DANIE: Nuggetsy z kurczaka w chrupiącej panierce (gluten, jaja) + ziemniaczki purée + surówka z białej kapusty z ogórkiem zielonym i papryką + kompot
PODWIECZOREK: Paluchy kukurydziane

PIĄTEK
ZUPA: Pomidorowa z makaronem łezki, zabielana (seler, mleko, gluten)
II DANIE: Paluszki z fileta Karmazyna w złotej panierce (gluten, ryba) + ziemniaki gniecione + mini marchewki na parze + kompot
PODWIECZOREK: Drożdżówka z prażonym jabłuszkiem, ręcznie wyrabiana (gluten, jaja)


PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Krupnik na kaszy jęczmiennej z ziemniakami (seler, gluten)
II DANIE: Makaron świderki (gluten) z twarożkiem waniliowym (mleko) + lemoniada malinowa
PODWIECZOREK: Gruszka

WTOREK
ZUPA: Ogórkowa z ryżem, zabielana (seler, mleko)
II DANIE: Schabowczak w klasycznej złotej panierce (gluten, jaja) + ziemniaczki purée + surówka z białej kapusty z koperkiem i majonezem (gorczyca, jaja) + kompot
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy (mleko)

ŚRODA
ZUPA: Rosół drobiowy z kaczką (seler) i makaronem muszelki (gluten)
II DANIE: Pierogi z mięsem (gluten) i sosem pieczeniowym + plastry kolorowej marchewki na parze + kompot
PODWIECZOREK: Banan

CZWARTEK
ZUPA: Krem wielowarzywny, zabielany (seler, mleko) + grzanki (gluten)
II DANIE: Gulasz z szynki wieprzowej, z marchewką i groszkiem + kluseczki śląskie + kompot
PODWIECZOREK: Koperta drożdżowa z wiśnią, ręcznie wyrabiana (gluten, jaja)

PIĄTEK
ZUPA: Pomidorowa z ryżem, zabielana (seler, mleko)
II DANIE: Filet z Mintaja rosyjskiego w złotej panierce (gluten, ryba, jaja) + ziemniaczki z wody + surówka porowa z majonezem (gorczyca, jaja) + kompot
PODWIECZOREK: Galaretka owocowa

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Lekki kapuśniaczek ze słodkiej kapusty z ziemniaczkami (seler)
II DANIE: Kurczak w aksamitnym sosie brokułowym + biały ryż + lemoniada cytrynowa
PODWIECZOREK: Banan

WTOREK
ZUPA: Z ciecierzycy z ziemniakami i papryką (seler)
II DANIE: Naleśniki bezglutenowe z owocami, na bazie mleka roślinnego (jaja) + kompot
PODWIECZOREK: Deser sojowy, czekoladowy (soja)

ŚRODA
ZUPA: Krem z zielonego groszku (seler) + grzanki bezglutenowe
II DANIE: Klasyczny gulasz wieprzowy + kasza gryczana biała + surówka z tartych buraczków + kompot
PODWIECZOREK: Nektarynka

CZWARTEK
ZUPA: Koperkowa z ryżem (seler)
II DANIE: Nuggetsy z kurczaka w chrupiącej panierce bezglutenowej (jaja) + ziemniaczki purée + surówka z białej kapusty z ogórkiem zielonym i papryką + kompot
PODWIECZOREK: Paluchy kukurydziane

PIĄTEK
ZUPA: Pomidorowa z makaronem bezglutenowym (seler)
II DANIE: Paluszki z fileta Karmazyna w złotej panierce bezglutenowej (ryba, jaja) + ziemniaki gniecione + mini marchewki na parze + kompot
PODWIECZOREK: Ciasto z jabłkami, bezglutenowe, własnego wypieku (jaja)


PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Krupnik na kaszy gryczanej z ziemniakami (seler)
II DANIE: Makaron świderki, bezglutenowy z musem z owoców leśnych + lemoniada malinowa
PODWIECZOREK: Gruszka

WTOREK
ZUPA: Ogórkowa z ryżem (seler)
II DANIE: Schabowczak w złotej panierce bezglutenowej (jaja) + ziemniaczki purée + surówka z białej kapusty z koperkiem i majonezem (gorczyca, jaja) + kompot
PODWIECZOREK: Jogurt kokosowy, owocowy

ŚRODA
ZUPA: Rosół drobiowy z kaczką (seler) i makaronem bezglutenowym
II DANIE: Pyzy z mięsem, bezglutenowe i sosem pieczeniowym + plastry kolorowej marchewki na parze + kompot
PODWIECZOREK: Banan

CZWARTEK
ZUPA: Krem wielowarzywny (seler) + grzanki bezglutenowe
II DANIE: Gulasz z szynki wieprzowej, z marchewką i groszkiem + kluseczki śląskie + kompot
PODWIECZOREK: Babka cytrynowa, bezglutenowa (jaja)

PIĄTEK
ZUPA: Pomidorowa z ryżem (seler)
II DANIE: Filet z Mintaja rosyjskiego w złotej panierce bezglutenowej (ryba, jaja) + ziemniaczki z wody + surówka porowa z majonezem (gorczyca, jaja) + kompot
PODWIECZOREK: Galaretka owocowa

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Ogórkowa z ziemniakami, zabielana (seler, mleko)
II DANIE: Makaron kolanka (gluten) z sosem bolońskim, z mieloną wieprzowiną, świeżymi pomidorami i ziołami + lemoniada cytrynowa
PODWIECZOREK: Banan

WTOREK
ZUPA: Pomidorowa z makaronem łezki, zabielana (seler, mleko, gluten)
II DANIE: Schabowczak w klasycznej złotej panierce ☺ (gluten, jaja) + ziemniaczki purée + kwiatuszki kalafiora na parze + kompot
PODWIECZOREK: Bułeczka drożdżowa z musem wiśniowym, ręcznie wyrabiana (gluten, jaja)

ŚRODA
ZUPA: Lekka grochowa z ziemniakami (seler)
II DANIE: Kluski na parze (buchty) (gluten, jaja) z sosem wiśniowym i śmietanowo-waniliowym (mleko) + kompot
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy (mleko)

CZWARTEK
ZUPA: Koperkowa z ryżem, zabielana (seler, mleko)
II DANIE: Klops wieprzowy (gluten) w sosie pomidorowym + kasza bulgur (gluten) + sałatka z białą kapustą, świeżym zielonym ogórkiem i czerwoną papryką + kompot
PODWIECZOREK: Nektaryna

PIĄTEK
ZUPA: Krem brokułowy, zabielany (seler, mleko) + grzanki (gluten)
II DANIE: Filet z Miruny w chrupiącej panierce PANKO (gluten, jaja, ryba) + ziemniaczki purée + surówka z kiszonej kapusty z marchewką + kompot
PODWIECZOREK: Jabłuszko + Herbatniczki ☺ (gluten)

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Ogórkowa z ziemniakami (seler)
II DANIE: Makaron kolanka (gluten) z sosem bolońskim, z mieloną wieprzowiną, świeżymi pomidorami i ziołami + lemoniada cytrynowa
PODWIECZOREK: Banan

WTOREK
ZUPA: Pomidorowa z makaronem łezki (seler, gluten)
II DANIE: Schabowczak w klasycznej złotej panierce (gluten, jaja) + ziemniaczki purée + kwiatuszki kalafiora na parze + kompot
PODWIECZOREK: Bułeczka drożdżowa z musem wiśniowym, ręcznie wyrabiana (gluten, jaja)

ŚRODA
ZUPA: Lekka grochowa z ziemniakami (seler)
II DANIE: Kluski na parze (buchty) (gluten, jaja) z sosem wiśniowym + kompot
PODWIECZOREK: Jogurt kokosowy, owocowy

CZWARTEK
ZUPA: Koperkowa z ryżem (seler)
II DANIE: Klops wieprzowy (gluten) w sosie pomidorowym + kasza bulgur (gluten) + sałatka z białą kapustą, świeżym zielonym ogórkiem i czerwoną papryką + kompot
PODWIECZOREK: Nektaryna

PIĄTEK
ZUPA: Krem brokułowy (seler) + grzanki (gluten)
II DANIE: Filet z Miruny w chrupiącej panierce PANKO (gluten, jaja, ryba) + ziemniaczki purée + surówka z kiszonej kapusty z marchewką + kompot
PODWIECZOREK: Jabłuszko + Herbatniczki (gluten)